Buitenschilderwerk betekent: houtrot en houtworm verwijderen

Grote delen van het houtwerk onder het dak bleken rot

Grote delen van het houtwerk onder het dak bleken rot

Voor een vaste klant in Zeist heb ik een aantal werkzaamheden uitgevoerd in het kader van buitenschilderwerk. Grote delen van de boeiboorden bleken te rot om nog een keer te schilderen, dus deze moesten eerst vervangen worden.

Aan de voorzijde van de woning kwamen er onder de oude boeiboorden de originele boorden uit 1911 tevoorschijn. Deze waren echter volledig verrot. In één hoek bleek het rottingsproces in een dusdanig vergevorderd stadium dat een hele dakgoot gesloopt moest worden. Een zware balk achter de dakgoot bleek vol houtworm te zitten en een groot deel van de panlatten was ook al rot. Kortom: werk aan de winkel.

Ondanks dat in 1983 het huis al behandeld was tegen houtworm, hebben deze beestjes zich in de loop der jaren toch weten te vestigen in het hout in het huis.

De ongediertebestrijder heeft de aantasting beoordeeld en in overleg met de klant hebben we besloten de balk niet te vervangen, maar de houtworm te bestrijden. Hierna kon ik beginnen met het opbouwen van een nieuwe dakgoot en verder gaan met al het buitenschilderwerk van de woning uit 1911.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s